Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een nieuwsmail.
Schrijf u nu gratis in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


Waarom toverhazelaar echt zo krachtig is als het drankje van een heks
juni 7, 2019 765 Views

Waarom toverhazelaar echt zo krachtig is als het drankje van een heks

Toverhazelaar doet zijn naam eer aan. Het is zo krachtig dat het lijkt te werken door magie. WebMD legt uit dat hoewel de meesten van ons toverhazelaar kennen als een heldere vloeistof, het eigenlijk afkomstig is van een plant. De toverhazelaarsplant werd eeuwenlang gekweekt door Indianen en kan vandaag de dag in je huis worden gekweekt, aldus The Telegraph.

De heldere vloeistof die we kennen als toverhazelaar is een gedistilleerd extract van de schors en bladeren van de toverhazelaar. Het bevat tannines waarvan bekend is dat ze de zwelling verminderen, een beschadigde huid herstellen en bacteriën bestrijden. Het is misschien het meest bekend om zijn gebruik als een gezichtsreiniger bedoeld om acne te verwijderen. Maar het kan ook worden gebruikt voor een reeks andere huismiddeltjes, van aambeien tot insectenbeten.

1. Duidelijke acne. Toverhazelaar is lang gebruikt om puistjes op te drogen en acne te bestrijden. Volgens Wise Geek werkt toverhazelaar zo goed omdat het een samentrekkend en een ontsmettingsmiddel is. Dit betekent dat het de poriën verkleint en de hoeveelheid bacteriën op en in de huid vermindert. Het helpt ook om zwelling en roodheid te verminderen. Probeer ’s morgens en’ s nachts je schone gezicht af te vegen met een met een in toverhazelaar gedrenkt wattenschijfje.

2. Krimp spataderen. Ook bekend als “spataderen” verschijnen spataderen wanneer de bloedvaten verwijden. Hun uiterlijk is niet alleen onbetamelijk, maar ze kunnen ook behoorlijk pijnlijk zijn. Livestrong zegt dat toverhazelaar kan helpen om spataderen te laten krimpen omdat de oplossing werkt als een vasoconstrictor, wat betekent dat het de aders onder het huidoppervlak vernauwt. Het versterkt ook de aderen zelf en werkt als ontstekingsremmend. Om dit huismiddeltje te gebruiken, breng je twee keer per dag koude kompressen van toverhazelaar aan spataderen aan.

3. Stop bloedingen. Natural Living Ideas zegt dat toverhazelaar het bloeden van kleine snijwonden en krassen kan stoppen. Dit komt omdat toverhazelaar de huid strakker maakt en genezing bevordert. Het heeft het bijkomende voordeel dat het als een ontsmettingsmiddel werkt.

4. Genees aambeien. De zwelling, jeuk en het branden van een aambei kan huiveringwekkend zijn. Volgens Pioneer Thinking kan een wattenbol gedrenkt in toverhazelaar en het tot 3 minuten rechtstreeks op de aambei brengen, verlichting bieden. Breng toverhazelaar aan na elke stoelgang totdat de aambei geneest.

5. Behandel geïnfecteerd tandvlees. Als je tandvlees ontstoken is, is het noodzakelijk dat je ze behandelt voordat de infectie zich ontwikkelt tot parodontale aandoeningen. Maak er een gewoonte van om elke dag 15 minuten lang je tandvlees met toverhazelaar in te wrijven, zoals aanbevolen door AltMD.

6. Genees insectenbeten. Of je bent gebeten door een mug, vlieg, vlo of spin, toverhazelaar kan effectief zijn in het helen van de beet en de jeuk kalmeren. Mercola beveelt aan een pasta te maken van baking soda en toverhazelaar. De twee ingrediënten samen zijn vooral effectief in het verminderen van zwelling

7. Behandel roos. Volgens The Alternative Daily kan het spoelen van je haar met toverhazelaar tussen het wassen en conditionen je hoofdhuid vochtig maken en de beschadigde huid helpen genezen.

8. Verzacht de zonnebrand. Het is bekend dat toverhazelaar de zwelling, jeuk en peeling vermindert die optreedt na een ernstige zonnebrand. The Alternative Daily beveelt het gebruik van een katoenen doek aan om toverhazelaar rechtstreeks op de zonverbrande huid aan te brengen.

Toverhazelaar is de duidelijke keuze voor de meeste huidaandoeningen. Dus of het nu acne, zonnebrand of een kleine snee is, aarzel niet om naar de fles toverhazelaar te grijpen.

Op welke andere manieren gebruik je toverhazelaar? Vertel ons en deel dit artikel op sociale media!

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Ken het verschil tussen een hartaanval, een hartstilstand en een beroerte. Het kan een leven redden
Next Hoe krijg je 3 keer meer tomaten door simpelweg je vingers te gebruiken!

About author

You might also like

Natuurlijk genezen

Dit wondermiddeltje heeft slechts 2 ingrediënten en alle artsen raden DIT aan!

Al sinds eeuwen gebruiken mensen honing voor gezondheid en bestrijding van ziektes. De oude Grieken gebruikten het omdat ze dachten dat ze er ouder mee werden. De Egyptenaren gebruikten het

Natuurlijk genezen

Maak jij altijd je oren schoon met wattenstaafjes? STOP hier gelijk mee! Dit moet iedereen weten!

Na het douchen direct even de oren reinigen met een wattenstaafje. Hoe lekker is dat. Maar experts raden het af om dit te doen. Gehoorschade door wattenstaafjes blijkt namelijk een

Natuurlijk genezen

Wow wist jij dat een watermeloen zoveel gezondheidsvoordelen heeft?

Vooral in de zomer wordt de watermeloen heel veel gegeten. Het is lekker verfrissend en er zijn tal van combinaties mogelijk zoals in een smoothie of in een salade. Wist